Szynka w cieście

Szynka w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    40 dag
  • szynka gotowana

    15 dag
  • pieprz

  • papryka słodka

    szczypta
  • masło do wysmarowania

  • ciasto francuskie

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto podzielić na dwie części, jedną z nich rozwałkować i położyć na dnie formy. Szynkę pokroić na drobne kawałki, ser żółty zetrzeć na tarce. Ciasto posypać szynką, żółtym serem, oprószyć pieprzem oraz papryką. Drugą częścią ciasta nakryć nadzienie i przy brzegach połączyć dwa kawałki. Na wierzchu narysować kwadraty po to , aby łatwiej było podzielić zapiekankę na porcje. Aby nie przypiekła się można posmarować białkiem. Piec 30 minut w temperaturze 250*C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

19.09.2012 16:34
pyszne

Betka

15.07.2012 00:16
świetny przepis;]

olkaaa

27.06.2012 08:09
muszę spróbować

stokrotka

12.02.2012 14:28
interesujący przepis

ewelina63

02.07.2011 22:57
świetne

iwona332

04.01.2011 00:12
super

gusia1000

20.09.2010 20:04
super.

Patrycja40

28.07.2010 15:34
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat