Kartacze - moje ukochane

Kartacze - moje ukochane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • mąka

    1 kg
  • mięso mielone

    1 kg
  • jaja surowe

    3 szt
  • skwarki

    200 g
  • sól, pieprz

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ucieramy. Odsączmy wodę. Mieszamy ziemniaki z mąką, jajkami, pieprzem , solą i zagniatamy ciasto.
2. Mięso mielone mieszamy z drobno posiekaną cebulą.
3. Dzielimy ciasto na części i w każdą część wkładamy mięso i zwijajmy w owalny kształt.
4. Gotujemy w wodzie z solą ok 25-30 minut.
5. Skwarki podsmażamy na patelni i polewamy nimi gotowe kartacze.
6. Ja podaję z ogórkiem małosolnym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

14.01.2016 13:43
wyglądają bardzo smacznie

Zofia12

26.08.2015 14:31
moje do tego wyglądają pięknie, bo jak obejrzałam inne przepisy to ...?

Joanna108

03.10.2011 10:55
ależ dawno nie jadłam kartaczy ... chyba czas to zmienić :)

agnieszka189

27.07.2010 13:39
lubię takie ziemniakowe specjały

Zofia12

27.07.2010 12:45
Polecam z całego serca, moje ukochane danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat