Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowce z Puław

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
drożdże 5 dkg
woda 1 szklanka
cukier 1-2 łyżeczki
olej 2 łyżki
sól szczypta
papryka 1-2
koncentrat pomidorowy 200 ml
cebula 1/2
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
olej 5 łyżek
sól do smaku
ser żółty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowce z Puław

Kroki postępowania

1
Drożdże mieszamy z cukrem i odrobiną wody.Do mąki dodajemy olej,sól,rozczyn oraz ciepłą wodę.Zagniatamy gładkie,elastyczne ciasto.Odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 1 - Paprykowce z Puław foto
2
Z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w paski i podsmażamy na oleju około 30 minut,cały czas mieszamy.Potem miksujemy ,zostawiając grubsze kawałki.DOPRAWIAMY.
Krok 2 - Paprykowce z Puław foto
3
Gdy ciasto podrośnie,dzielimy na 5-6 części.Robimy kule i wałkujemy na placki.Odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 3 - Paprykowce z Puław foto
4
Po wyrośnięciu placki smarujemy olejem,nakładamy farsz paprykowy.
Krok 4 - Paprykowce z Puław foto
5
Na paprykę nakładamy start ser.
Paprykowce pieczemy w 180 stopniach C około 10-15 minut.
Krok 5 - Paprykowce z Puław foto
6
Najlepsze na ciepło,polane ketchupem.
Krok 6 - Paprykowce z Puław foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.07.2013 23:14
bardzo apetyczne
Piotr-21 11.07.2013 20:43
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 11.07.2013 20:34
fajne placki i smaczne
agnieszka214 11.07.2013 20:28
bardzo apetyczne
martyna94 11.07.2013 19:44
Świetne te paprykowce! Jeszcze takich nie jadłam!
pycia9 11.07.2013 19:36
bardzo smaczne
Sylwia26 11.07.2013 19:35
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak