sałatka z zieloną i czerwoną fasolką.

sałatka z zieloną i czerwoną fasolką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa zielona mrożona

    1 opakowanie
  • cebula biała

  • kalafior

    1/2
  • pomidoy

    2
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

  • sól, cukier, pieprz

  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • ocet winny

    po 2 łyżki
  • oliwa

    po 2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasolkę szparagową wrzucić na osolony wrzątek,gotować kilka minut,odlać i pokroić na mniejsze kawałki.kalafior podzielić na różyczki,obgotować 10 min.sparzone i obrane ze skórki pomidory podzielić na cząstki.sparzoną cebulę pokroić na piórka.obgotowaną czerwoną fasolę odcedzić.składniki sałatki delikatnie wymieszać z posiekaną natką.z oliwy,posiekanego czosnku,cukru,szczypty soli i pieprzu utrzeć sos,polać nim sałatkę.schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

20.09.2010 14:28
świetne

annamariakowalczyk3

30.07.2010 06:21
pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat