Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
cebula 1
czosnek 3 ząbki
śmietana
mąka
kostka rosołowa 1
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z pieczarkami

Cebulę drobno kroimy, czosnek przeciskamy, pieczarki kroimy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy pieczarki,aż wyparują wodę. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę mięso i smażymy aż się zarumieni. Podlewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy około godziny, aż mięso stanie się miękkie. Następnie doprawiamy do smaku i zagęszczamy. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 08.07.2013 07:52
Smaczny taki sos;)
babajaga1969 07.07.2013 23:05
lubię takie gulasze na sosie śmietanowym
beniaminek 07.07.2013 22:51
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak