Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 500 g
syrop pomarańczowy 5 łyżek
otarta skórka z pomarańczy szczypta
cukier 1/4 szkl.
woda 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

Wodę zagotowujemy z cukrem, mieszamy do uzyskania syropu, studzimy.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i przekładamy do blendera.
Do truskawek dodajemy syrop pomarańczowy oraz odrobinę otartej skórki z wyparzonej pomarańczy i miksujemy.
Do zmiksowanych truskawek dolewamy syrop cukrowy i ponownie miksujemy do uzyskania jednolitego musu.
Gotowy mus przedkładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na około 6 godzin, a co 2 godziny sorbet należy przemieszać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 02.07.2013 12:05
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze :)
tomek18 01.07.2013 12:48
ale pyszności
AnielskaSlodycz 01.07.2013 12:22
bardzo lubię sorbety :)
Ola1984 01.07.2013 12:14
Super orzeźwiający deser. Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak