Kluski kładzione

Kluski kładzione

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • osaczone, tarte ziemniaki

    4 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczna

    1 czubata łyżka
  • jaja

    4 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotować posolona wodę. Utarte, osaczonych ziemniaki (ja odsaczam na gęstym sicie), oba rodzaje mąki i jaja dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Posolić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Łyżke maczać w zimnej wodzie i kłaść na wrzątek porcje ciasta. Kluski gotować partiami. Podawać z młoda kapustą lub okraszone zrumienionym boczkiem lub wg. własnego uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

10.07.2011 11:01
o tak, pyszota

SmacznaPyza

03.05.2011 13:07
moja Babcia takie robiła - pyszota!

anemon

07.04.2011 07:55
Lubie takie kluseczki, ale sama ich jeszcze nie robiłam. Może czas to zmienić?

agnieszka189

09.12.2010 20:09
dawno ich nie jadlam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat