Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy na piwie
2 łyżki oleju
czerwona papryka
duża cebula
3 ząbki czosnku
4cm kawałek imbiru
300ml piwa
po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
kilka ziarenek ziela angielskiego
3 liście laurowe
sól, pieprz
1 łyżka mąki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Wrzucić do rondla na rozgrzany olej i przyrumienić. Dodać pokrojoną cebulę i drobno posiekany czosnek z imbirem. Przesmażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawy i zalać piwem. Dusić do czasu aż mięso będzie miękkie. W niewielkiej ilości wody rozprowadzić mąkę i dodać do gulaszu. W razie konieczności jeszcze doprawić do smaku.