Przepis i sposób przygotowania na: Mój śliwkowiec
Kroki postępowania
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280887/ciemny-biszkopt.html
9. Tak otrzymaną polewą pokrywamy warstwę śliwek. Odstawiamy do lodówki na dwie godziny.
Biszkopt |
|
jaja |
6 sztuk
|
cukier |
3/4 szklanki
|
mąka pszenna |
2/3 szklanki
|
mąka ziemniaczana |
1/3 szklanki
|
kakao |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
masa |
|
mleko |
1/2 litra
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
cukier |
1 szklanka
|
żółtko jajek |
4 sztuki
|
masło |
400 g
|
ślwki suszone |
500 g
|
Polewa: |
|
masło |
2 łyżki
|
mleko |
4 łyżki
|
czekolada gorzka |
200 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: