Pierożki ze szpinakiem i jajkiem

Pierożki ze szpinakiem i jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    20 dag
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • szpinak świeży lub mrożony

    30 dag
  • bułka tarta

    2-3 łyżki
  • żołty starty ser

    2-3 łyżki
  • czonek

    1 ząbek
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • białko

    1 szt
  • jaja na twardo

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka soli i pół szklanki wody zagnieść wolne ciasto, rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek kłaść łyżkę farszu. Zlepić pierożki. Gotować w osolonej wodzie.
Przepis na farsz:
Szpinak opłukać, usunąć łodyżki, posiekać, przysmażyć na maśle i poddusić ze rozdrobnionym czosnkiem. Dodać bułkę tartą, posiekane jajko na twardo, wszystko przyprawić do smaku i jeszcze chwilę poddusić. Farsz przestudić i wymieszać z żółtym serem i białkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

09.12.2013 06:54
lubię pierogi ze szpinakiem

gusia1000

27.03.2013 23:45
Rewelacja.

Iwusia

13.01.2013 21:15
bardzo smaczne, ja lubię takie odsmażane :D

romanrafal

23.09.2012 09:17
świetne,super,rewelacja

ElizaT

23.07.2012 23:14
chętnie bym takie zjadła

Seba

16.03.2012 09:05
extra

kochanyptysiu

05.11.2011 10:38
rewelacja

edyta44

13.02.2011 14:31
super

Iwona51

23.01.2011 00:39
pyszne

pauluna

25.08.2010 19:33
ale smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat