Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica w mortadelowych miseczkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 6 plastrów
jajko 4-5 szt
sól
pieprz
tłuszcz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica w mortadelowych miseczkach

Jajka w bić na miseczkę, oprószyć solą i pieprzem. Dodać trochę posiekanego szczypiorku. Lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Położyć plastry mortadeli. Opiec, gdy powstaną miseczki ustawić blisko siebie. Przygotowane jajka wlewać ostrożnie do miseczek. Przykryć pokrywką. Smażyć do ścięcia jajek. Posypać pokrojonym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lampencjo 07.06.2013 10:18
super przepis
kamyk 06.06.2013 22:44
super pomysł, a jak ładnie wygląda
beniaminek 06.06.2013 22:22
fajne danie
marta1221 06.06.2013 22:19
fajny pomysł na oryginalne śniadanie
paulina2157 06.06.2013 22:17
muszą być pyszne
kokoszka
kokoszka 06.06.2013 21:55
super pomysł
AnielskaSlodycz 06.06.2013 21:36
Szczerze genialny pomysł na obiad :)
Megg 06.06.2013 21:34
wspaniały pomysł
TEtalicha 06.06.2013 21:27
bardzo fajny pomysł z tymi miseczkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak