Przepis i sposób przygotowania na: Słonecznikowe niebo w gębie
Kroki postępowania
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280887/ciemny-biszkopt.html
Studzimy.
12. Odkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin.
Biszkopt |
|
jaja |
6 sztuk
|
cukier |
3/4 szklanki
|
mąka pszenna |
2/3 szklanki
|
mąka ziemniaczana |
1/3 szklanki
|
kakao |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
masa |
|
słonecznik łuskany |
400 g
|
cukier kryształ |
1/2 szklanki
|
masło |
400 g
|
śmietana 30% |
400 g
|
fix do śmietany |
1 sztuka
|
cukier drobny |
3 łyżeczki
|
Polewa: |
|
czekolada gorzka |
50 g
|
mleko |
4 łyżki
|
kajmak |
400 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: