Pieczarki faszerowane mięsem :

Pieczarki faszerowane mięsem :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 12 kapeluszy pieczarek ( takich po 4 cm średnicy ),½ cebuli,25 dag mięsa mielonego

  • jajko

    1 szt.
  • ser żółty

    12 łyżeczek starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykręcić ogonki pieczarek z kapeluszy. Kapelusze lekko obsmażyć na 2 łyżkach oleju z obu stron .Ogonki drobno pokroić . Podsmażyć .Cebulę pokrojoną w piórka zarumienić na łyżce oleju. Wymieszać mięso, cebulę , ogonki pieczarek .Doprawić sola , pieprzem i maggi do smaku . Z mięsa zrobić 12 kulek .Nałożyć na kapelusze . Ułożyć w wysmarowanej olejem foremce do zapiekania . Piec 25 minut. Posypać łyżeczką utartego sera i zapiekać jeszcze przez 5 minut aż ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella231

03.06.2012 11:07
pycha

Smakosz6

08.11.2011 15:25
robię podobne;)

eli_555

28.09.2011 23:03
pychotki

Jaheira11

01.09.2011 23:44
ciekawa propozycja

goofy9

30.10.2010 23:35
fantastyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat