Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy starannie, po czym gotujemy je w łupinach, w wodzie z dodatkiem soli około 20 minut. Odcedzamy.

Zawijamy każdy ziemniak z osobna w folię aluminiową i grillujemy około 40 minut na niezbyt dużym ogniu. (Ja ustawiałam ziemniaki na obrzeżach grilla już od początku jego rozpalenia, tak aby były gotowe do innych dań).

W tym czasie przyrządzamy dip. Do twarogu dodajemy śmietanę, posiekany drobniutko szczypiorek i przyprawy. Mieszamy starannie, tak by powstała w miarę jednolita pasta.

Upieczone ziemniaki wyjmujemy z folii aluminiowej, robimy po środku, za pomocą łyżeczki, wgłębienie - nakładamy tamże nieco twarożkowego dipu. Jemy póki gorące :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Paolcia

    czego dip? to nie jest już sos?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ziemniaki z grilla bardzo dobre sa
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    chyba dlatego, że dip to, przynajmniej dla mnie, sos, ale specyficzny, bo gęsty. ale poniekąd masz rację, że własnie dołozyłam cegiełkę do psucia ojczystego języka zagramanicznymi wyrazami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam takie ziemniaczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy pomysł podania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    uwielbiam takie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !