Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
ogórki kiszone 1 słoik
masło 2 łyżki
koperek 1 pęczek
sól
pieprz
śmietana 3 łyżki
ziemniaki 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z koperkiem

Kroki postępowania

1
Pokrojone w kostkę jarzyny gotujemy w w rosole.
Krok 1 - Ogórkowa z koperkiem foto
2
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na maśle.
Krok 2 - Ogórkowa z koperkiem foto
3
Ziemniaki kroimy w kostkę, gotujemy w zupie.
Krok 3 - Ogórkowa z koperkiem foto
4
Pod koniec gotowania jarzyn do zupy dodajemy ogórki. Zupę zaciągamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Krok 4 - Ogórkowa z koperkiem foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Ogórkowa z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.05.2013 21:13
ja też zawsze do ogórkowej dodaję koperek
gosia56 28.05.2013 14:22
zawsze dodaję do ogórkowej koperek
paulina2157 28.05.2013 13:44
fajny pomysł z dodatkiem koperku do ogórkowej, dodaje smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak