Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 3/4 szkl
jaja 4
mąka 2 szkl
cytrynka 1
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Kroki postępowania

1
Skórkę z cytryny zetrzec na tarce, z owocu wycisnąć sok. Połączyć sok ze skórką.
Krok 1 - Ciasto cytrynowe foto
2
Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo wbijanymi jajami na jednolitą masę.
Krok 2 - Ciasto cytrynowe foto
3
Dodać jedną szklankę mąki oraz proszek do pieczenia. Wymiaszać.
Krok 3 - Ciasto cytrynowe foto
4
Następnie dodajemy drugą szklankę mąki oraz sok z cytryny wraz ze skórką.Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
Krok 4 - Ciasto cytrynowe foto
5
Ciasto przelewamy do podłużnej, prostokątnej formy posmarowanej margaryną i wysypaną bułką tarta lub z papierem do pieczenia.
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180*
Krok 5 - Ciasto cytrynowe foto
6
Smacznego:)
Krok 6 - Ciasto cytrynowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 18.09.2013 15:28
pyszne i proste ciasto
Wojt@s
Wojt@s 24.06.2013 14:24
wygląda super i do tego smacznie
Ela15 09.06.2013 12:28
super ciacho
Bernadeta1 31.05.2013 15:40
koniecznie muszę wypróbować
KasiaK90 28.05.2013 10:05
jedno z moich ulubionych
Andrzej8 27.05.2013 19:12
smakowicie wygląda
Janina 27.05.2013 13:49
bardzo fajne i lekkie ciast
marcia7 27.05.2013 13:32
takie świeże, mniam
reniatka 27.05.2013 11:37
fajny kolorek apetyczny
paulina2157 27.05.2013 11:19
lubię takie cytrynowe ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak