Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • jaja

    1
  • kapusta biała

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować łazanki. Średnią główkę kapusty obgotować w ćwiartkach w wodzie, posiekać, udusić w tłuszczu razem z obgotowaną i posiekaną cebulą. Następnie przyprawić solą, pieprzem i na gorąco wymieszać z gorącymi jeszcze łazankami. Rondel wysmarować tłuszczem, wyłożyć wymieszaną kapustę z łazankami i zapiec na rumiano w piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

29.04.2011 16:24
bardzo lubię

Barbara55

29.03.2011 17:02
jedno z moich ulubionych dań

kielcok1

02.03.2011 15:02
uwielbiam łazanki

rakow2

21.12.2010 13:50
pyszne

buksiak12

03.09.2010 13:18
ciekawy przepis

buksiak12

03.09.2010 13:18
ciekawy przepis

Dorota71

03.09.2010 12:30
super

Dorota71

03.09.2010 12:30
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

Emilia22

03.09.2010 11:14
fajnie wygląda

Emilia22

03.09.2010 11:14
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat