Kartoflanka z grzybami :

Kartoflanka z grzybami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ szklanki maślanki,1 litr wody

  • bulion cielęcy

    1 kostka
  • marchew

    1 szt.
  • koperek

    2 łyżki
  • śmietana 12-procentowa

    1/2 szklanki
  • bulion warzywny

    1 kostka
  • grzyby suszone

    5 kapeluszy
  • ziemniaki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w słupki ( jak na frytki ), marchewkę w plasterki . Zalać wodą . Wrzucić grzyby i kostki bulionowe. Gotować ok. 45 minut. Wyjąć grzyby i pokroić je w paseczki. Dodać do zupy . Wsypać 1 łyżkę koperku. Śmietanę zmieszać z maślanką – wlać do zupy. Wymieszać . Podawać posypaną drugą łyżką koperku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mirka-Ludomila

21.01.2012 01:22
również z grzybami nie jadłam, ale może być smaczna

bietka

14.07.2011 22:21
nigdy nie robiłam kartoflanki z grzybami, ale na pewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat