Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe listki rzodkiewki w cieście
Kroki postępowania
W cieście maczać listki( z obu stron) i wrzucać je na olej. Wrzucać tylko po kilka bo szybko się rumienią i trzeba natychmiast je przewracać i potem zdejmować z patelni. Odkładać na papierowe kuchenne ręczniki by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
* Można też podać do nich delikatny dip koperkowy do maczania ( z jogurtu z koperkiem).
Nowalijki wykorzystuję we wszelkiej postaci .Uwielbiam niekonwencjonalne pomysły ( chłodnik czy botwinka z liści rzodkiewki), chetneye z rabarbaru, dipy ze szczawiu itd. Pomysł na smażone w cieście listki rzodkiewki podpatrzyłam w Atelier Smaku -Kuchnia+. Oczywiście nie była bym sobą gdybym nie zrobiła potrawy po swojemu ( użycie cytryny i śmietany to mój wkład ) .Tak , że pomysł nie mój- smak zdecydowanie mój.