BISZKOPT ZAWSZE UDANY

BISZKOPT ZAWSZE UDANY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ocet

    3 łyżka
  • olej

    6 łyżka
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodawać kolejno w trakcie ubijania żółtka i mąkę z proszkiem. Na koniec dodać ocet, olej i sok z cytryny-delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do blachy folią aluminiową/papierem do pieczenia.
Piec ok. godz. w temp. 180 st. C.

porcja na dużą(prostokątną) blachę.

na biszkopt z 4 jaj należy wziąć 3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1 łyżkę octu
2 łyżki oleju
sok z cytryny
płaska łyżeczka proszku do pieczenia

żeby zrobić biszkopt brązowy należy 2 części mąki i 1 część ciemnego kakao

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jola1512

25.05.2011 09:07
to coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat