Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie gnocchi z sosem serowym!
Kroki postępowania
Gotujemy ziemniaki w mundurkach.
Rozpoczynamy przygotowywanie sosu. Do garnka wkładamy masło i wyciśnięty czosnek, podsmażamy.
Dodajemy śmietanę i mieszamy.
Kroimy sery na kawałki i wrzucamy je do sosu, całość doprawiamy.
Obieramy ugotowane ziemniaki.
Wyciskamy je za pomocą praski.
Do ziemniaków dodajemy mąkę
oraz jajko.
Mieszamy i ugniatamy ciasto.
Ciasto kroimy na mniejsze kawałki i z nich rozwałkowujemy sznurki.
Każdy sznurek kroimy na małe kawałeczki
i widelcem nadajemy im kształt.
Trochę nam to zajmie...
...ale warto! :)
W garnku zagotowujemy osoloną wodę. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy gnocchi.
Gnocchi gotujemy około 6-8 minut aż wypłyną.
Ugotowane gnocchi polewamy sosem i zajadamy.