Strudel z serem i rodzynkami

Strudel z serem i rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    1 ŁYŻKA
  • kasza manna

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • rodzynki

    wg uznania
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • biały ser

    300 mielony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kupiłam mrożone.Po odmrożeniu, skropić lekko ciasto tłuszczem,posypać kaszą manną. Ser zemleć lub kupić już zmielony, dodać śmietanę,cukier, żółtko i otartą skórkę z cytryny.Z białka ubić pianę, delikatnie wymieszać z masą, dodać rodzynki.Nakładać grubo na ciasto,zawijać boki potem resztę,ponacinać lekko i piec w 180 stopniach aż będzie rumiany.Pycha.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sara1

25.01.2013 09:43
pychotka

Margo1

15.12.2012 22:02
wygląda smakowicie

malaczarna23

21.04.2012 07:48
lubię strudle

malaczarna23

21.04.2012 07:48
lubię strudle

Iwona56

01.02.2012 16:25
przepyszności

iknbozka

14.11.2011 12:14
mniam

czekoladka_m

25.08.2011 10:48
Dla mnie też wygląda rewelacyjnie!

grazia1

31.05.2011 09:41
super

Sylwia56

09.05.2011 19:35
świetne

Anna210

04.05.2011 15:29
wygląda pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat