Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Ziołowy sznycel

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 4
soku z cytryny 2 łyżki
octu winnego 2 łyżki
oliwy z oliwek do smażenia 4 łyżki
czerwone cebule 2
natki pietruszki Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
mięta 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
chleb tostowy 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Ziołowy sznycel

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, Chleb również pokroić w kostkę. Cebule, chleb i zioła wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Mięso opłukać pod bieżącą wodą i wytrzeć do sucha po czym lekko stłuc pomiędzy dwoma kawałkami folii, doprawić solą ziołową .

Plastry mięsa piec na grillu po 5 min z każdej strony. Mięso podawać pokryte przyrządzoną pastą. Podawać z bułką i pikantną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.03.2014 09:58
pycha :)))
Megg 25.04.2013 16:10
wygląda bardzo smakowicie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak