Grill: Ziołowy sznycel

Grill: Ziołowy sznycel

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    4
  • soku z cytryny

    2 łyżki
  • octu winnego

    2 łyżki
  • oliwy z oliwek do smażenia

    4 łyżki
  • czerwone cebule

    2
  • natki pietruszki Prymat

    1 łyżeczka
  • bazylii Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • estragon

    1 łyżeczka
  • mięta

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • sól ziołowa

    1 łyżeczka
  • chleb tostowy

    2 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, Chleb również pokroić w kostkę. Cebule, chleb i zioła wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Mięso opłukać pod bieżącą wodą i wytrzeć do sucha po czym lekko stłuc pomiędzy dwoma kawałkami folii, doprawić solą ziołową .

Plastry mięsa piec na grillu po 5 min z każdej strony. Mięso podawać pokryte przyrządzoną pastą. Podawać z bułką i pikantną sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ppaulina

06.03.2014 09:58
pycha :)))

Megg

25.04.2013 16:10
wygląda bardzo smakowicie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat