Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na małe kawałki i dwukrotnie zmielić. Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na gorącej oliwie. Pod koniec dodać posiekaną kolendrę i wystudzić. Zmielone mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, doprawić kardamonem, papryką, imbirem, solą i pieprzem. Mięso wyrobić na gładką, jednolitą masę, uformować z niego walcowate kotleciki o długości około 5 cm, a następnie nadziać je na wykałaczki i odstawić na godzinę do lodówki.
W międzyczasie przygotować sos: połączyć oba jogurty, dodać obranego i startego ogórka oraz posiekaną miętę. Sos doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem, cukrem, solą i czarnym pieprzem.
Cebulę pokroić w piórka i sparzyć. Paprykę upiec na grillu, a następnie obrać ze skóry i pokroić w paski. Warzywa połączyć, dodać oliwę, posiekaną pietruszkę i doprawić do smaku. Kotleciki grillować przez około 10 minut. Podawać z przygotowanym wcześniej sosem oraz sałatką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    idealne na majówkę
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Chętnie bym spróbowała.Nigdy nie jadłam baraniny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    znakomite jedzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajny przepis na grilla...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawy pomysł na baraninę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    EwelinkA_93

    ciekawe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edith85

    wyglądają pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    zabieram przepis do siebie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    ciekawe szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !