Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany placek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 8 łyżek
mąka pszenna 8 łyżek
kakao 4 łyżki
olej 4 łyżki
ocet 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki
jaja 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej 1 łyżka
masło 0,5 szt
alkohol 3 łyżki
czekolada mleczna 1 szt
cukier puder do smaku
DODATKOWO:
dżem truskawkowy 1 szt
masa krówkowa 0,5 puszki
orzechy włoskie 3 garście
kokos do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany placek

Biszkopt ciemny:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy. Pieczemy około 30 minut w foremce 25/36. Zimny przekrawamy na pół.
Biszkopt orzechowy robimy tak samo jak ciemny.
Masa czekoladowa:
Masło ucieramy z alkoholem, cukrem pudrem i startą na małej tarce czekoladą.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny- rozsmarowujemy masę krówkową- biszkopt z orzechami- masa czekoladowa- biszkopt ciemny- dżem- kokos lub polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 06.06.2014 15:10
ale pychotka
Ada-Gaba 10.01.2014 08:06
wygląda rewelacyjnie
aisza1 26.08.2013 10:41
ciekawy przepis
caralajna 23.04.2013 07:42
wygląda przesmacznie
iziona 22.04.2013 21:26
Musi być pyszniutki :)
Lampencjo 22.04.2013 09:19
przepyszny przekładaniec
wiola333 22.04.2013 08:46
znakomity przepis
Rafał3 22.04.2013 08:39
mniam mniam rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak