Ciasto z brzoskwiniami i bezą

Ciasto z brzoskwiniami i bezą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt.
  • cukier

    20 dkg
  • cytryna

    1 szt.
  • olej

    1/2 szkl.
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • proszekdo pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    1,5 szkl.
  • bita śmietana

    1 szkl.
  • brzoskwinie w puszce

  • białko

    3 szt.
  • sól

  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem Dodać otartą z cytryny skórkę oraz olej i jogurt, dokładnie połączyć Wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia
Delikatnie połączyć z pianą z 3 białek. Ciasto przełożyć do podłużnej formy, ułożyć na nim cząstki osączonych brzoskwiń. Ciasto piec ok. 30 min w 190 stopni C , ostudzić
Białka ubić z cukrem pudrem i szczyptą soli , na gęstą lśniącą masę
Nałożyć ja do szprycki, na blaszkę wyłożoną pergaminem wycisnąć podłużne ciasteczka
Suszyć je ok. 30 min w 160 stopni C
Ciasto posmarować bitą śmietaną , obłożyć bezami , ozdobić polewą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

hastalavista

04.04.2012 21:02
cudowne :)

polly66

22.12.2010 12:59
ciasto smakowite ale zdjęcie ciut podejrzane ;>

annamariakowalczyk3

01.10.2010 06:56
mniam,

iwona332

27.09.2010 00:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat