Sałatka z awokado i bryndzą

Sałatka z awokado i bryndzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 szt.
  • szynka dojrzewająca

    5-6 plasterków
  • bryndza

    100 gramów
  • czarne oliwki

    8-10 szt.
  • pomidory

    1-2 szt.
  • bazylia

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obrać, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić na kawałki. Pomidory pokroić na ósemki, plasterki szynki przekroić na 3-4kawałki. Wymieszać awokado, pomidory, szynkę, oliwki i pokruszoną bryndzę. Wymieszać oliwę i sok z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną bazylią - uzyskanym sosem polać sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

etka

25.10.2010 10:57
wyśmienite, szkoda ze nie ma zdjecia, pewnie pieknie wyglada!

Kate131

15.09.2010 06:54
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat