BABECZKI FRANCUSKIE

BABECZKI FRANCUSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    rulon
  • połówki brzoskwiń

    puszka
  • gruboziarnisty cukier kandyzow

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wylepić foremki silikonowe ciastem francuskim, następnie do każdej włożyć połówkę brzoskwini lub też inne owce. Na wierzchu babeczki położyć kółko z ciasta francuskiego, oblepić dokładnie brzegi. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Na końcu posypać cukrem. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 15 minut za złoty kolor. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malgorzata549

04.06.2015 18:56
pyszności :)

ben-ka

30.12.2014 09:13
Świetny pomysł!

Motorek

16.05.2014 21:23
bardzo smaczne

Dorian

27.04.2014 21:24
pysznie wygladaja

ppaulina

21.04.2014 19:59
jak pysznie wyglądają

erym

21.04.2014 17:21
swietny pomysl!

Róża1

10.04.2014 22:41
wspaniały pomysł !!!!!!!!!!! zabieram do mojej księgi :-)

Margo1

05.04.2014 23:55
śliczne babeczki

Krystyna32

23.02.2014 08:35
apetyczne babeczki

IwonaDD

13.02.2014 11:27
pyszne babeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat