Pieczarki nadziewane orzechami włoskimi i gorgonzolą

Pieczarki nadziewane orzechami włoskimi i gorgonzolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser gorgonzola

    100-150 gramów
  • orzechy włoskie

    100 gramów
  • masło

    1-2 łyżki
  • tymianek

    do smaku
  • cebula

    1/2 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieczarki

    6-8 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pieczarek usunąć trzonki. Cebulę posiekać i poddusić na maśle. Dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone drobno nóżki grzybów. Poddusić około 5-10min. Orzechy uprażyć na suchej patelni i dosyć drobno posiekać. Wymieszać Cebulę i trzonki pieczarek z pokruszonym serem i orzechami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Masą faszerować kapelusze pieczarek. Ułożyć je na pergaminie i piec w temp. 180-200stopni, aż będą miękkie (około 15-20min).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

21.12.2012 00:19
mniam mniammm;)

marta1371

17.04.2011 21:51
pewnie są smaczne

IlonaAlbertos

27.11.2010 23:40
Bardzo ciekawe połączenie składników.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat