Rolada z bitą śmietaną

Rolada z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia łyżka

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
  • kremówka

    1 l
  • żelatyna

    3 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i olej, delikatnie mieszając. Wylać na blachę. Piec ok. 120 minut w temp. 160 stopni. Ciepły biszkopt zwinąć w rulon i odłożyć do całkowitego wychłodzenia.
Krem:ubić kremówkę dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szklanki gorącej wody . Rozwinąć ciasto i wyłożyć śmietanę. Zwinąć w rulon i odłożyć do wytężenia. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

17.09.2016 21:53
klasyka gatunku

Katarzyna59

26.10.2013 07:59
bardzo apetyczna rolada

Grażyna13

28.06.2013 17:37
Co za pyszności :)

IZABELA29

10.09.2012 09:02
zawsze szybko znika

ben-ka

09.09.2012 10:26
pyszności!

SyMiki

16.11.2011 19:23
Super ale piekłam krócej.

barbara11561

06.07.2011 10:22
Wspaniała rolada i z bitą śmietaną ,którą uwielbiam:):) (na pewno czas pieczenia to 12 minut)

teresa18

02.06.2011 12:41
wygląda na bardzo puszystą

Edyta38

27.03.2011 20:12
pycha

hastalavista

26.01.2011 13:30
ahh... cudo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat