Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIECZONA KARKÓWKA POD ZIOŁOWĄ PIERZYNĄ Z DOMOWYM CHRZANEM

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 szt
czosnek
4 ząbki
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
oliwa
4-6 łyżek
Bazylia suszona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
chrzan domowy
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
8 szt
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
karkówka
4 grube bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA POD ZIOŁOWĄ PIERZYNĄ Z DOMOWYM CHRZANEM

Kawałki karkówki rozkładamy na folii aluminiowej, kładziemy na nią pokrojoną cebulę i czosnek. Posypujemy wszystkimi ziołami i przyprawami. Rozrzucamy ziela i liście laurowe, a na końcu polewamy oliwą. Zawijamy szczelnie folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 1 1/2 godz. Oczywiście sprawdzamy po tym czasie, czy rzeczywiście jest rozpływająca. Chrzan przyrządzamy, przepis znajduje się w mojej książce. Podajemy kawałek z odrobiną chrzanu.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak