Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drozdzowy ślimak

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
4 szklanki
mleko
1 szklanka
jajko
2 sztuki
drożdże
4 dag
olej
4 łyżki
sól
łyzeczka
Sklep Prymat
bazylia
1 łyzeczka
Sklep Prymat
mięso mielone
70 dag
szynka
30 dag
ser żółty
20 dag
papryka
1 słoiczek
ogórek kiszony
1/2 słoiczka
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drozdzowy ślimak

drożdże rozpuszczamy w mleku, dodajemy cukier.Mieszamy. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej rozczyn z drożdzy, dodajemy 2 jajka i sól,bazylię zagniatamy ciasto. ewentualnie podsypujemy mąką. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.


Mięso smażymy na oleju, dodajemy wędlinę pokrojoną, paprykę i ogórka w kostkę. Ser scieramy. Dodajemy do ciepłęgo farszu. Doprawiamy do smaku.

Ciasto drożdzowe wałkujemy w prostokąt.Kroimy na mniejsze. Na środek każdego prostokątu wzdłuż wykładamy farsz zimny i zwiamy w "rulon". Rulon zwijamy w "slimak"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak