Bigos z młodej kapusty z kurkami

Bigos z młodej kapusty z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Średnia główka młodej kapusty

    1
  • marchew wg uznania

  • pietruszka wraz z natką wg uznania

  • młody por

    1 szt
  • papryki (czerwona lub żółta wg uznania)

    2 szt
  • kiełbasa

    15 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
  • mięso z łopatki

    15 dag
  • olej do smażenia

  • kurki

    ok 30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej wrzucić posiekany por, lekko przesmażyć, następnie dodać pokrojoną w paseczki paprykę, następnie mięso, boczek i kiełbasę i jeszcze chwilkę smażyć. W garnku zagotować wodę i wrzucić do niej posiekaną kapustę i warzywa, a gdy zaczną się gotować dodać przesmażone: por, paprykę, kiełbasę, boczek i mięso. Następnie przesmażyć krótko kurki i dodać do garnka. Dodać przyprawy (wg uznania) i gotować ok 2-3 godz.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
można też zamrozić po uprzednim wystudzeniu.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

24.07.2010 13:38
wygląd wyglądem, ale ten smaczek!

spaghetka

22.07.2010 22:19
Kurki wyglądają w niej super fajnie :)

SmacznaPyza

22.07.2010 08:05
kapusta z grzybkami?! super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat