Stefanka

Stefanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • amoniak

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 szklanka
  • jaja

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem,dodać rozpuszczoną margarynę potem mąkę i amoniak.Wymieszać i upiec placek.Następnie zrobić masę.Jajka ubić z cukrem i delikatnie wlewać do mleka robiąc z tego budyń.Na końcu dodać łyżkę galaretki czerwonej ,dobrze wymieszać. Ostudzone ciasto przekroić dwa razy , posmarować masą dowolnie ozdobić

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

28.02.2014 10:32
Podoba mi się :)

RenataZ-et

28.08.2013 23:42
super ciasto

gusia1000

06.02.2013 22:50
pycha.

maciek7

16.06.2012 20:30
super

anemon

27.05.2012 07:44
A ja jeszcze nigdy nie robiłam stefanki, choć bardzo lubię to ciasto. Teraz mam przepis i okazję, aby go wykorzystać.

marta34

14.04.2012 11:23
super

Ada-Gaba

28.02.2012 07:00
fajny przepis

kamyk

15.02.2012 21:01
pyszna ta stefanka

kuklik

16.11.2011 09:48
super

romanrafal

08.11.2011 17:51
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat