Ciasto półfrancuskie

Ciasto półfrancuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • tłuszcz

    15 dag
  • jajko

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem na stolnicy, dodając jajko i po łyżce śmietany. Szybko ciasto zarobić, wynieść w chłodne miejsce na 2-3 h. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.
Z ciasta półfrancuskiego mozna piec kremówki, przekładac masą, marmoladą, posypac cukrem z pudrem z wanilią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena13

13.07.2012 10:30
robię tak samo!

Angelika10

15.06.2012 10:14
Super

Andysz

24.04.2012 09:50
mniam mniam;))

Iwona51

08.10.2011 10:08
fajny przepis

edyta44

20.05.2011 09:22
pycha

buksiak12

12.09.2010 17:45
pyszności

buksiak12

12.09.2010 17:45
pyszności

Dorota71

12.09.2010 17:29
super

Dorota71

12.09.2010 17:29
super

Emilia22

12.09.2010 17:13
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat