Sałatka śledziowa po prowansalsku

Sałatka śledziowa po prowansalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    10 dag
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • filety śledziowe

    25 w oleju
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie odsączyć z zalewy olejowej i pokroić w kostkę. Rodzynki opłukać, odsączyć na sitku i namoczyć w bardzo ciepłej wodzie. Po pięciu minutach odsączyć. W salaterce układać na przemian warstwami śledzie i rodzynki. Każdą warstwę posypać pieprzem, zielem i cynamonem, zalać oliwą i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

17.07.2013 10:44
smaczna :-)

IKrakowianka

07.07.2012 21:01
super sałatka

Barbara55

07.03.2011 15:54
śledzie i rodzynki to wymarzone połączenie każdego smakosza

kielcok1

13.02.2011 15:24
bo ciotka pewnie z prowansji

Iwusia

21.11.2010 14:30
Moja ciotka taką sałatkę robi, zawsze tylko u niej jadam :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat