Sposób przygotowania

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na pół i wyłożyć na 2 blachy. Foremka 25/36.
Polewa orzechowa:
Wszystkie składniki polewy smażymy na patelni przez 15 minut. Gotową polewą rozprowadzamy na jednej części ciasta.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 15- 30 minut.
Masa:
Z budyni, mleka i cukru gotujemy budyń. Zimny ucieramy z masłem. Ciasto przekładamy budyniem. U góry dajemy ciasto z orzechami. Placek dobry jest na drugi dzień.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    pyszny, wpraszam się na kawałeczek ;-)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Pomocnik

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    pyszne ciacho, uwielbiam orzechy
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    Często robię to ciasto , bo każdemu smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    Świetne ciasto:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    uwielbiam orzechowca.chyba go zrobię za tydzień dla gości na urodziny moje heh bo coś czuję,że tort to za mało będzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    orzechowiec jak snikers:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jedno z moich ulubionych ciast
  • 1
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    najlepsze bo z orzechami;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    LoLa

    dawno nie jadłam ale naprawdę pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo mi się podoba, orzechy w ciastach uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    Do masy ma być 3 szklanki mleka a nie 2
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    nie moja wina że nie dało się edytować przepisu i poprawić go w komentarzu jest dobrze napisane
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto czytać komentarze
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Nawet z 2 szklankami mleka placek się udał. Przepraszam za ten komentarz, poniosło mnie
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja często zmieniam proporcje ot tak sobie i zawsze coś wyjdzie dobrego ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    uwielbiam takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wspaniałe ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Często robię podobne ciasto. Właśnie jedno mam w lodówce :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    Chyba mój ulubiony przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    lubię takie ciasta
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    EwelinkA_93

    coś pięknego i coś smacznego!
  • 3
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Moje smaki, pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne ciasto
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    super przepis ..smakowite ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    pyszne, moje ulubione ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    bardzo bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina1991

    na każdą okazję wypiek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    pyszne ciasto
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    pysznie to wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !