Śledziówka

Śledziówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    1 szt
  • sól, pieprz

  • śmietana 12-procentowa

    1 litr
  • filety śledziowe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć. Cebule pokroic w piórka, sparzyć na sicie. Przygotowane śledzie i cebule zalać śmietaną. Przyprawic pieprzem i jeśli potrzeba odrobiną soli. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i okraszonymi smalcem ze skwarkami. Część cebuli mozna posiekac i posypac danie na wierzchu. Danie polecam szczególnie na upały :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

11.10.2010 00:22
Podobną potrawę robia na kaszubach, tyle że tam daja śledzie z mleczem co mnie osobiscie odrzuca i wole zwykłe płaty solone. Śledzie w tej wersji robiła moje babcia i w zasadzie lubie ten smak od dzieciństwa :)

SmacznaPyza

10.09.2010 18:40
nigdy nie jadłam takie potrawy...coś jak śledzie w śmietanie tylko rzadsze? ciekawe, czy to danie pochodzi z jakiegoś regionu Polski?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat