Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze słonecznikiem
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i upiec.
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na blachę i upiec.
Biszkopt orzechowy
Białka ubić dodać cukier ,żółtka.Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami. Wylać na blachę i upiec.
Słonecznik:
Margarynę roztopić z cukrem , dodać mleko i słonecznik zagotować. Wylać na blachę wyłożoną folią aluminiową i piec w temp 170 stopni do zarumienienia. Ostudzić i pokruszyć.
Masa:
Margarynę utrzeć dodać masę krówko-wą i słonecznik.
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy na to 1/2 część masy przykryć biszkoptem jasnym na to 1/2 część masy przykryć biszkoptem czekoladowy na to cienka warstwa masy