Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowa żmijka .
Liście kapusty pekińskiej sparzyć wrzątkiem i ostudzić.Wyłożyć je na deskę na liście przełozyć połowę masy mięsnej,na której kładziemy paski papryki oraz sera żółtego.Przykrywamy pozostałym mięsem ,zawijamy w wystające liście kapusty formując cienki wałek.
Taka roladkę wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem,wstawiamy do piekarnika i peczemy ok.40 minut w tem.180 stopni.
Roladę po upieczeniu i ostudzeniu przekładamy na półmisek.Majonez mieszamy z chrzanem Smak ,smarujemy boki żmijki a na wierzchu robimy zygzaki z keczupu.
Żmijce dorabiamy języczek z papryki i oczy w dowolny sposób.a zrobiłam z winogrona.Do potrawy podajemy chrzan biały bo jak żmijka,to musi być ostra:)
Smacznego!