Mięso w sosie marchewkowym

Mięso w sosie marchewkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

  • marchew

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: pół kilograma mięsa, 1 kg marchwi, 2 białe części porów, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1 szklanka oleju, sól, 2 szklanki wody.

SPOSÓB WYKONANIA: Na gorącym oleju podsmażyć pokrojone na kawałki mięso. Dodać pokrojone na plasterki pory i chwilę smażyć razem. Dolać wino i gotować bez przykrycia do wyparowania alkoholu. Następnie dodać 2 szklanki osolonej wody. Wcześniej ugotowaną marchewkę zmiksować na puree. Dodać do mięsa i gotować do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

03.07.2011 10:39
Super pomysł.Smacznie się zapowiada.Ja bym do swojej porcji marchewkowego puree dodała odrobinkę curry.Ale to tylko moja fantazja kulinarna.Taką wersję też zjadłabym ze smakiem.

zuzanna6

19.10.2010 07:24
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat