Grill: Steki wieprzowe z bananami

Grill: Steki wieprzowe z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    75 dag
  • olej

    4 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • masło

    3 dag
  • ser pleśniowy

    10 dag
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • banan

    1-2 sztuki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe pokroić na plastry i lekko rozgnieść je ręką(nie zbijać). Z oleju, miodu, przyprawy uniwersalnej Kucharek i pieprzu przygotować marynatę i włożyć do niej kawałki mięsa. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na tyle części, ile jest kawałków mięsa i skropić sokiem z cytryny. Banany ułożyć na posmarowanej masłem tacy aluminiowej. Kawałki sera ułożyć na bananach i posypać orzechami. Banany lekko podpiec i odstawić na bok. Mięso ułożyć na ruszcie i opiekać 3-5 min z każdej strony. Pod koniec pieczenia mięsa ułożyć na nim banany z serem i piec jaszcze chwilę. Podawać z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Danie serwować z bułką i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Luki

21.03.2013 18:05
super steki

kala9287

17.03.2013 23:38
przepis warty spróbowania

Krzysztof15

10.03.2013 09:04
nie jadłem super

Anonimowy

09.03.2013 19:44
Interesujące połączenie smaków. :)

bietka

31.01.2013 12:45
jak tylko przeczytałam ten przepis, to od razu miałam ochotę zjeść ze dwa takie steki :) ciekawy pomysł z tymi bananami i serem :)

Wiesława1

31.01.2013 08:48
supeeeeer

V_kuchareczka

30.01.2013 21:27
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat