Rolada chlebowa

Rolada chlebowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    1/2 opakowania
  • ogórek

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • kwaśna śmietana

    1/2 szklanki
  • szynka wędzona

    25 dag
  • masło

    20 dag
  • pieczarki

    5-6 sztuk
  • mak

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z chleba tostowego odcinamy skórki. Na filii układamy prostokąt z chleba i smarujemy śmietaną. Przykrywamy chleb ze śmietaną kolejnym kawałkiem folii i wałkujemy lekko. Zdejmujemy folię i układamy plasterki szynki. Masło ucieramy na pulchną masę, dodajemy ogórka zielonego oraz pieczarki obrane ze skórki i pokrojone w drobną kosteczkę. Z papryki wycinamy gniazdo nasienia i również kroimy w kosteczkę, oraz ugotowaną marchewkę pokrojoną również w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy. Taką masę nakładamy na szynkę. Ciasto rolujemy jak zwykłą roladę. Gotową obwijamy folią i wkładamy na ok 2 godziny do lodówki. Gotową smarujemy śmietaną i posypujemy makiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

12.03.2014 08:09
ciekawy pomysł

Habibi

07.01.2014 12:29
wielka szkoda, że przepis bez zdjęcia...

Angelika10

26.05.2013 01:35
fajna rolada

RenataZ-et

11.09.2012 19:26
Ciekawy przepis

IlonaAlbertos

18.08.2010 12:11
Na pewno jest pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat