Różowy biszkopt

Różowy biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyzki
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyzeczki
  • kisiel żurawinowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno z odrobina soli, dodając cukier. Powoli dodajemy po jednym żółtku, dalej ubijając, następnie wsypujemy mąkę, kisiel i proszek do pieczenia i wszytsko lekko mieszamy.
Wylewamy do przygotowanej wcześniej formy i pieczemy w temp 180st przez około 30 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta41

04.12.2012 18:39
super pomysl:) nie wpadlabym

sara1

30.10.2012 21:47
fajny pomysł z kisielem

Iwusia

26.10.2012 23:14
pyszny biszkopcik

olkaaa

10.10.2012 11:47
chętnie spróbuję

jogobella23

04.02.2012 14:09
fajny

Ela15

23.04.2011 21:29
dobre:)

Ela15

23.04.2011 21:29
dobre:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat