Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser smażony topiony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
sól 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
twaróg 250 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: ser smażony topiony

Składniki bardzo dokładnie ze sobą połączyć(ja to robię mikserem).
W międzyczasie rozgrzewaś patelnie.
Wyłożyć wszystko na rozgrzana patelnie i smażyć cały czas mieszając aż ser stanie sie płynny
i znikną grudki.


Przełożyć do miseczki/pojemnika i schłodzić.
Ja odstawiam na noc do lodówki żeby było gotowe na śniadanie.


Próbowałam juz serka z dodatkiem szczypiorku,czosnku i podsmażonych pieczarek.
Wszystkie wersje pyszne


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.01.2013 10:05
nigdy go nie robiłam, ale słyszałam że inni dodają jeszcze do tego np kminek
sara1 13.01.2013 22:26
fajny,smażymy na suchej patelni?czy dodajemy tłuszcz?
gosia56 13.01.2013 22:08
napewno super
Cynamonka 13.01.2013 22:08
ja nigdy nic nie dodaję ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak