Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczawiowa z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
włoszczyzna
szczaw mielony Smak
ziemniaki 4 szt
jajko 4 szt
śmietana 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szczawiowa z jajkiem

ugotować wywar z porcji rosołowej z dodatkiem włoszczyzny.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Gdy warzywa w wywarze już zmiękną dodać ziemniaki.Pogotować aż ziemniaki będą miękkie dołożyć szczaw.Zagotować.doprawić śmietaną ,solą i pieprzem.Do gotowej zupy dodać pokrojone w cząstki ugotowane na twardo jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 15.02.2014 20:53
Moja ulubiona zupa
Klausia 08.12.2013 12:19
ciekawa propozycja na przystawkę :)
ppaulina 27.08.2013 15:50
wieki nie robiłam takiej zupki
JOANNA16 13.05.2013 15:27
pycha zupka
Rafał10 28.01.2013 21:51
Uwielbiam szpinakową :)
jozefinach 25.01.2013 13:30
Oj takiej zupki nie jadłam bardzo dawno.
Krystyna32 24.01.2013 10:49
pycha
Monika58 12.01.2013 19:47
dobra
Luki 11.01.2013 07:58
lubie
Wiesława1 11.01.2013 07:53
apetycznie
miroslawa 11.01.2013 05:05
zjadłabym dziś na obiad, bardzo pysznie wygląda
pajbek 11.01.2013 00:43
Ale bym zjadła takiej smacznej zupki :-)
Miki 10.01.2013 20:50
super
AURELKA 10.01.2013 20:50
moja ulubiona zupka mniam
adelajda 10.01.2013 20:42
bardzo lubię szczawiową !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak