Pawie oczko

Pawie oczko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Martadela

    4 plastry
  • jajka

    4 szt
  • sól

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Martadelę kroimy na plastry sredniej grubości. Układamy je na rozgrzanej patelni .Pieczemy z jednej strony . Wtedy plastry wygna sie w miseczki . Miseczki z martadeli wyciągamy z patelni . Układamy je na blaszce do każdej miseczki wbijamy jajko .Dajemy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni .gdy jajko zetnie się .Wyciągamy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat