Groszek w parmezanie

Groszek w parmezanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka

    1 szklanka
  • żółtka jaj

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • zielony groszek

  • parmezan

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zamrożony groszek opłukać, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru. Zagotować kilkakrotnie. Odstawić, odcedzić. Słodką śmietanę podgrzać na parze, mieszająć trzepaczką dodać żółtka i tartą bułkę. Gdy zgęstnieje, odstawić, wymieszać z parmezanem i przyprawić solą do smaku. Groszek włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i wstawic do nagrzanego piekarnika. Podawać zaraz po zrumienieniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

16.07.2013 07:16
smaczny groszek

olkaaa

04.05.2012 07:33
jeszcze nie jadłam

Monika193

25.07.2010 12:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat