Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

seromak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak w puszcze 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
budy śmietankowy 2 opakowania
olejek cytrynowy 1 opakowanie
margaryna 250 gram
twaróg 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: seromak

żółtka jaja utrzeć na kogel mogel, dodać ser twarogowy (ja daję w wiaderku), 2 budynie śmietankowe ( mogą też być waniliowe) i rozpuszczony tłuszcz (ciepły). z białka ubić pianę. do masy serowej dodać mak i miksować na małych obrotach przez chwilkę. gdy ser połączy się z makiem dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszać. na blachę wyłożyć masę i piec i 180 stopniach przez 1 godzinę ( jako spód można wykorzystać herbatniki, ciasto kruche, biszkopty jak kto woli ja preferuje bez spodu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 09.01.2013 20:05
pycha
pajbek 09.01.2013 09:07
Pyszny :-)
Rafał10 08.01.2013 19:47
ooo takiego jeszcze nie jadłam :)
Habibi 08.01.2013 19:43
w zeszłym roku robiłam taki na Wielkanoc... Muszę to powtórzyć :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak