Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ocet 10 %

    do smaku
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę obrać i umyć, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Wyjąć łyżką cedzakową i wyporcjować na talerze . Masło zrumienić, dodać bułkę tartą, przyprawić solą i octem. Fasolkę polać bułką , podawać z ziemniakami i mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

11.09.2011 10:27
pycha

marcia71

08.04.2011 11:33
uwielbiam fasolke, a tu jeszcze jakieś apetyczne danie widzę:)

Adamorek

18.03.2011 13:30
nie jadłem jeszcze z octem

madagaskar

03.01.2011 07:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat